بازار آریا

آخرين مطالب

مودی چگونه هند را از تله فقر نجات داد؟ | تبدیل هند به پنجمین قدرت اقتصادی جهان مقالات اقتصاد جهاني

مودی چگونه هند را از تله فقر نجات داد؟ | تبدیل هند به پنجمین قدرت اقتصادی جهان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش همشهری آنلاین، اقتصاد هند از سال 2014 و پس از انتخاب نارندرا مودی به‌عنوان نخست‌وزیر، وارد دوران تازه‌ای شد. این کشور که با یک میلیارد و 373میلیون نفر جمعیت بعد از چین دومین کشور پرجمعیت جهان است، سال‌ها با مشکلات بزرگ اقتصادی و فقر فراگیر مواجه بود اما با انتخاب مودی به ‌عنوان نخست‌وزیر، سیاست‌های اقتصادی این کشور تغییر کرد و منجر به کاهش فقر و افزایش درآمد سرانه هندی‌ها شد.
نارندا مودی که در سال 1950به دنیا آمده اکنون 74ساله است و سیاست‌های مختلفی را برای افزایش رشد اقتصادی هند به اجرا درآورده است. او در یک خانواده بسیار فقیر در ایالت گجرات متولد شد و در کودکی به پدرش در فروش چای در ایستگاه راه‌آهن این شهر کمک می‌کرد و بعدها همراه با برادرش یک دکه چای فروشی در یک ایستگاه اتوبوس راه انداخت. سال‌ها بعد او در سال 2014 به‌عنوان نخست‌وزیر هند انتخاب شد. اما سیاست‌های اقتصادی مودی که منجر شد هند به پنجمین قدرت اقتصادی دنیا تبدیل شود چه بود؟
بیشتر بخوانید
طلای جهانی در آستانه ثبت رکوردهای جدید خبر خوش دولت برای بورس | اعلام جزئیات افزایش سرمایه‌های بزرگ نمادهای شاخص‌ساز سیاست‌های اقتصادی تازه اقتصاد هند در گذشته یک اقتصاد صنعتی نبود و نرخ رشد اقتصادی در این کشور کمتر از سایر کشورهای جهان بود. برای سال‌ها مجوزهای محدودی برای فعالیت‌های صنعتی ازجمله تولید برق، فولاد و ارتباطات به برخی افراد خاص اعطا می‌شد و همین موضوع منجر شده بود صاحبان مجوز، امپراتوری‌های قدرتمند و بزرگی برای خود بسازند و یک طبقه ثروتمند در برابر یک جمعیت فقیر در هند شکل بگیرد.
اقتصاد هند سال‌ها گرفتار شرکت‌های دولتی زیان ده بود که چالش‌های بزرگی را برای اقتصاد هند به‌وجود آورده بودند. همچنین سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت‌ها به‌دلیل انحصار بخش دولتی بسیار ضعیف بود.
اما از زمان آغاز نخست‌وزیری مودی، سیاست‌های اقتصادی هند به سمت افزایش مشارکت بخش خصوصی، افزایش سرمایه‌گذاری خارجی، توسعه روابط با کشورهای جهان و مدرن‌سازی‌ صنایع هند پیش رفت و همین موضوع منجر به افزایش رشد اقتصادی هند و کاهش سطح فقر در اقتصاد هند شد. راهبرد اصلی دولت مودی این است که سرمایه خصوصی در همه بخش‌های اقتصادی ازجمله در بخش کشاورزی به جریان بیفتد.
مودی در یک دهه گذشته زیرساخت‌های هند را متحول کرده و جاده‌ها، پل‌ها، بنادر، فرودگاه‌ها و شبکه‌های دیجیتال را با سرعتی خیره‌کننده ساخت. کشوری که زمانی به‌خاطر چاله‌ها، ساختمان‌های در حال فروریختن و غوغای ترافیک ناشی از حرکت گاوها شهرت بدی داشت، اکنون در بسیاری از عرصه‌ها با بهترین‌های جهان رقابت می‌کند. بنادر هند کارآمدتر از آمریکا یا سنگاپور هستند و زمان گردش کشتی‌ها کمتر از یک روز است. هند به‌زودی سومین شبکه متروی بزرگ جهان را پس از چین و بریتانیا خواهد داشت.
صنایع هند درحال اتصال به زنجیره‌های تأمین جهانی هستند و بخش بزرگ خدمات فناوری این کشور امیدوار است با استفاده از هوش مصنوعی، درآمد بالایی در جهان کسب کند.
البته کارنامه اقتصادی مودی هنوز کامل نیست. نرخ رسمی اشتغال‌زایی هنوز مطلوب نیست و این کشور تاکنون نتوانسته به خوبی سرمایه انسانی را توسعه دهد؛ ضمن اینکه سیستم آموزشی این کشور هنوز با استانداردهای مطلوب جهانی فاصله دارد.
با این حال طبق آمارهای موجود در سال 2014 که مودی قدرت را در دست گرفت، نرخ بیکاری حدود 8درصد بود اما این نرخ در سال 2023 به 4.7درصد کاهش یافت.
اگر هند به رشد اقتصادی خود ادامه دهد، به‌احتمال زیاد جنوب آن که صنعتی و ثروتمند بوده و از نظر توسعه فناوری پیشرفته‌تر است، شاهد پیشرفت بیشتری خواهد بود و نیروی کار را از شمال جذب خواهد کرد.
نارندرا مودی خود درباره رشد اقتصادی هند می‌گوید: هند بزرگ‌ترین برنامه ریشه کنی فقر در جهان را در 10سال گذشته اجرا و 250میلیون نفر را از فقر خارج کرده است. اگرچه این عدد چشمگیر است، اما بی‌سابقه نیست. چین در 3 دهه قبل حدود 800میلیون نفر را از فقر نجات داد.
آینده اقتصاد هند چه خواهد شد؟ آن طور که آمارها نشان می‌دهد هند اکنون سریع‌ترین رشد اقتصادی در جهان را تجربه می‌کند؛ به‌طوری که میزان رشد اقتصادی این کشور در سال گذشته میلادی بالغ بر 7.2درصد بود. اقتصاد هند به لطف اصلاحات انجام شده اکنون پنجمین اقتصاد بزرگ جهان بعد از آمریکا، چین، ژاپن و آلمان است.
تولید ناخالص داخلی هند در حال حاضر 3.4تریلیون دلار است و به‌گفته وزارت دارایی هند، این کشور تا سال 2028-2027 با تولید ناخالص داخلی حدود 5.9تریلیون دلار به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد. انتظار می‌رود رشد اقتصادی هند در سال 2024 میلادی به 7.3درصد برسد که بیشترین رشد اقتصادی جهان است.
گزارش اخیر وزارت دارایی هند حاکی از آن است که رشد اقتصادی این کشور با حمایت از اصلاحاتی که در 10سال گذشته انجام شد و همچنین اصلاحات جدیدی که در دستور کار قرار دارد، در سال 2024 برای چهارمین سال متوالی به بیش از 7‌درصد خواهد رسید.
برآورد بانک جهانی هم نشان می‌دهد که رشد اقتصادی هند در سال 2024، بیش از 2برابر میانگین رشد جهانی است. پیش‌بینی‌های گلدمن ساکس نیز نشان می‌دهد که اندازه اقتصاد ایالات متحده تا سال 2075 دو برابر و چین 3 برابر می‌شود اما اندازه اقتصاد هند 15برابر خواهد شد.
در همین حال سرانه درآمد هر هندی از 1590دلار در 2015 به 2410دلار در سال 2022 رسیده است. این رشد سریع که فقرزدایی گسترده و نرخ بیکاری پایین‌تری را رقم زده است، می‌تواند الگوی مناسبی برای کشورهایی باشد که با بخش خصوصی مخالفت‌اند؛ در واقع دولت مودی با مجموعه‌ای از اصلاحات اقتصادی هند را از تله فقر نجات داد.
کد خبر 844017 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها جهش تولید رشد اقتصادی خبر مهم هند اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1150319/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اشتغال موجب توسعه اقتصادی و رفاه و آسایش جامعه می شود

راه‌اندازی پرواز مستقیم قفقاز شمالی به ایران از سوی روسیه

رشد اقتصادی 6 درصدی در 1402/ افزایش 15 میلیارد دلاری درآمد نفت

یادداشت| 8 یادگاری شهید آیت الله رئیسی برای اقتصاد ایران

پارسا پیروزفر «درانتهای شب» با ریاضت طبقه متوسط

مردن به قیمت 5 تا 200 میلیون تومان!

خاموشی مشعل‌ها در پارس جنوبی شتاب‌ گرفت/ کاهش 1200 میلیون مترمکعبی گازسوزی در 1403

سد اکباتان در آستانه سرریز

جارو شارژی فندکی!! دیگه نگران نظافت ماشین نباشید

افزایش درآمدهای نفتی از اقدام‌های اقتصادی دولت شهید رئیسی است

بررسی فنی توربین‌های ساخت داخل برای استفاده در تأسیسات تقویت فشار گاز

سیاست قوه قضاییه برای حمایت از واحدهای تولیدی چیست؟

سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی هزار و 85 فرصت شغلی ایجاد کرد

​​​​​​​دیدار سرپرست بنیاد آذربایجان شرقی با 8 عضو جامعۀ ایثارگری در تبریز

حذف ارز 4200 تومانی در دولت سیزدهم، تورم را 1.5 تا 2.5 برابر بالا برد

عملکرد صفر 18 بانک در اعطای تسهیلات مسکن

شکرگزار توفیق خدمت به جامعه ایثارگری هستیم

فرهیختگان: 20 طرح اقتصادی مجلس یازدهم در بلاتکلیفی

جزئیات تکمیل سد قیزقلعه‌سی در دولت سیزدهم

تصویب افزایش تولید نفت به 4 میلیون بشکه در شورای اقتصاد

چگونه رئیس جمهور انتخاب کنیم؟

کشت و صنعت مغان با ورود شهید رئیسی به بیت‌المال برگشت

1000 روز جهاد اقتصادی

حضور بیش از 128 کشور در همایش اقتصادی روسیه

فرهیختگان گزارش داد: 20 طرح اقتصادی مجلس یازدهم در برزخ

اطلاعیه ممنوعیت واردات واحدهای بازرگانی یک شبه ملغی شد

روایت آمار و ارقام در اردیبهشت ماه 1403؛ هزینه خانوارها در سه سال 5/1 برابر شد

بررسی 350 پرونده ایثارگر در کمیسیون پزشکی بنیاد کرمانشاه

سهم 72 درصدی بخش خدمات در اقتصاد استان تهران

دولت برای تحقق شعار سال باید به توسعه کارگاه‌های کوچک اقتصادی کمک کند

دلیل «بیکاری ارادی» کارگران در ایران چیست؟

ثبت نام 140 هزار نفر برای خرید 10 هزار خودروی برقی

واریز حقوق بازنشستگان با رقم شگفت‌ انگیز از این تاریخ

سقف جدید اجاره بها در آستانه اجرا

پارسا پیروزفر «درانتهای شب» یا حساب و کتاب‌های یک خانواده طبقه متوسط

این ژاپنی در بحران سوخت آمریکا به یک ستاره تبدیل شد/ عکس

جدایی اقتصادی چین و آمریکا

کشف دخانیات قاچاق از انباری در محدوده بازار تهران

(ویدئو) رشد اقتصادی در دولت شهید رئیسی 5 درصد در سال بود

غروب ابدی مترجم جوان

اقدام قضایی ترامپ علیه کارگردان ایرانی

ترجمه شعرهای شمس لنگرودی به فرانسوی

جبهه‌گیری کن لوچ مقابل جشنواره اسرائیلی

رشد اردیبهشتی اکران

سهم 75درصدی هرمزگان از بازار باند پهن

چگونه بر کلیشه‏‏‌ها در سازمانتان غلبه کنید؟

الزامات اخلاقی برای مدیران شهری

نزدیک شدن به اتفاقی عجیب

احضار دسته‌جمعی استقلالی‌ها

نگاه کن؛ هیچ‌کس برایت نمانده!

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی